Konu
:
Anasonlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Anasonlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Anasonlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Anasonlu patates
Anasonlu patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram patates
1 tatlı kaşığı anason
200 gram lahana
150 gram pastırma
8 yemek kaşığı sıvıyağ
60 gram tereyağı
175 gram arpacık soğan
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın
Daha sonra soyup verevine ikiye kesin
Pastırmayı 2-3 cm
kalınlığında dilimleyin
Soğanları soyup dilimleyin
Lahanayı yıkayıp tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve süzülmeye bırakın
Sıvı yağı iki ayrı tavada kızdırın
Patatesleri tavalara bölüp kızartın
Patateslere pastırmaları ekleyip, 5-10 dakika kavurun
Anason, lahana ve soğanları ekleyin, kavurmaya devam edin
Tereyağını katın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
5 dakika sonra ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul