Konu
:
Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Çevirme
Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
8 kişilik
Malzemeler:
5 adet uzun patlıcan
1/2 kilogram kuşubaşı kuzu eti
2 su bardağı pirinç
75 gram margarin
1 adet büyük soğan
50 gram dolmalık fıstık
ayçicek yağı
tuz
yenibahar
Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp yıkayın
Üzerini örtecek kadar su ile birlikte bir kaba koyun
Bolca tuz ekleyip bekletin
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarıyla birlikte uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimler kesin
Geniş bir kapta bol tuzlu su hazırlayın
Patlıcanları bu suyun içinde on dakika bekletin
Kızartma yağını tavada kızdırın
Patlıcanları sudan çıkarıp dilimlerin biçimlerini zedelemeden elinizde iyice sıkıp fazla suyunu alın
Kızgın yağda hafifçe kızartın
Patlıcanların renginin hafifçe değişmesi yeterlidir
Normal patlıcan kızartması hazırlarken kızartıldığı süreden çok daha az kızartılmalıdırlar
Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için kƒğıt havlu üzerinde bekletin
Bir tencerede yağın yarısını eritin
Kuzu etini çok kuvvetli ateşte iyice kavurun
Soğanı incecik kıyıp etlere ilave edin ve kavurmaya devam edin
Soğanlar yumuşayınca ateşten alın
26cm
çapında fazla derin olmayan bir tencereye, patlıcanları yarısı tencerenin içinde, yarısı kenarlardan taşacak şekilde güneş gibi dizin
Tencerenin orta noktasında patlıcanların uçlarını üst üste gelecek şekilde bütün tencereyi kaplayın, patlıcanların aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin
Üzerlerine parça eti yayın
Dolmalık fıstıkları tavaya yağ koymadan sürekli sallayarak pembeleşinceye kadar kavurun, birazını çevirmeyi süslemek için ayırın
Pirincin üzerine dağıtın
Patlıcanların tencerenin dışında kalan kısımlarını pirincin üstüne kapatın
2,5 su bardağı sıcak suyu yavaşça tencereye dökün
20 dk
hafif ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin
Piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyin
Ters çevirerek servis tabağına alın
Ayırdığınız fıstıklarla süsleyerek servis yapın
kuşu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul