Yalnız Mesajı Göster

Defneli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Defneli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Defneli fasulye
Defneli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

200 gram fasulye
2 adet defne yaprağı
2 sap biberiye
tuz
karabiber
300 gram patates
500 gram domates
250 gram soğan
3 diş sarımsak
4 adet yeşil dolmalık biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 sap kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 adet kurutulmuş domates
1 demet maydanoz

Hazırlanışı:
Fasulyeleri bir gece önceden ½ lt suda ıslatın
Ertesi gün, fasulyeleri, ıslattığınız suda, 1 adet defne yaprağı, 1 sap biberiye ile ağzı kapalı olarak 30-40 dk hafif ateşte pişirin Fasulyeler piştikten sonra suyunu süzün
Patatesleri yıkayın, soyun 1 cm’lik kübler halinde doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ardından tekrar ikiye bölün
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Dolmalık biberleri yıkayın, kurulayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın
Fırın tepsisine dizip fırın ızgarasında 10dk pişirin
Fırından çıkartıp üzerlerine nemli bir bez örtün
Zarlarını soyup 2-3cm’lik küblere doğrayın
Sıvı yağı tencerede kızdırın Soğan ve sarımları kızgın yağda pembeleştirin, kırmızı biber ekleyip biraz kavurun
Kekik, domates salçası, kalan biberiye, defne yaprağı, fasulye ve patatesleri ilave edip biraz pişirin 4 su bardağı su ve tuz katın
Domateslerin ve kestiğiniz biberlerin de fasulyeli karışıma yarısını katıp ağzı kapalı olarak orta ateşte 15-20dk daha kaynatın
Kurutulmuş domatesleri kıyın, kalan domates ve biberle birlikte fasulyelere ilave edin
Tuz, karabiber ekleyip 15dk daha ağzı açık olarak kaynatın
Maydanozu kıyın Fasulyelerin üzerine serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla