Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Balkabağı dolması
Balkabağı dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 3 saat
10 kişilik
Malzemeler:

Dolma:
1 adet balkabağı
350 gram mantar
150 gram arpacık soğan
2-3 diş sarmısak
1 demet kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 dilim toat ekmeği
850 gram kuzu kıyması
3 adet yumurta
150 gram pirinç
sıvıyağ
tuz
karabiber
Sos:
1 kilogram domates
1 demet taze soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
şeker

Hazırlanışı:
Keskin bir bıçakla kabağın üst kısmını kapak biçiminde kesip alın Çekirdekleriyle iç kısmındaki gevşek bölümünü bir kaşık yardımıyla kazıyıp atın Kabağın içini tuzla ovun, başaşağı bir mutfak havlusunun üstüne koyun ve yaklaşık 30 dakika bekletin
Bu arada mantarları temizleyip ince kıyın Arpacık soğanlarını küp küp doğrayın Sarmısağı dövün Kekikleri ince kıyın Birer yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağını bir tavada ısıtın Harlı ateşte mantarları bütün suyunu çekene kadar kavurun Soğan, sarmısak ve kekiği ilave edin ve kavurun Karışımı tavadan çıkarıp soğumaya bırakın
Tost ekmeklerini kenarlarını çıkarıp incecik kıyın Kalan sıvıyağı tavada ısıtıp ekmekleri ilave edin Hafifçe kızartın
Kıymayı mantarlı karışım, ekmek, yumurta ve pirinçle karıştırın Tuz, biber serpin Balkabağının içini kağıt havluyla kurulayın Harcı kabağın içine doldurun, üstünü düzeltin Balkabağının üstüne biraz sıvıyağ serpiştirin Bir tepsiyi alüminyum folyoyla kaplayıp kabağı içine oturtun
Önceden 1900 ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 2 saat pişirin 15 saatten sonra üzerini alüminyum folyoyla kaplayın
Sos için domateslerin kabuğunu soyun, dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın Taze soğanları dilimleyin Soğanla domatesi zeytinyağında hafif kavurun Tuz, kırmızıbiber, şeker serpin Bir kaseye alın

Alıntı Yaparak Cevapla