Konu
:
Doldurulmuş Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Doldurulmuş Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doldurulmuş Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Doldurulmuş mantarlar
Doldurulmuş mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
100 gram dolmalık fıstık
100 gram çekirdeksiz zeytin
1 demet maydanoz
5 adet arpacık soğan
8 adet çok iri mantar
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sek beyaz şarap
2 adet yumurta sarısı
3 diş ezilmiş sarmısak
1 yemek kaşığı orta acılıkta hardal
2 tatlı kaşığı limon suyu
175 ml
sıvı yağ
1 demet roka
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Dolamlık fıstıkları bir tavada ve hafif ateşte yağ koymadan kavurun, kıyın
Zeytinleri incecik, maydanozu ise orta incelikte kıyın
Soğanları soyun ve doğrayın
Mantarları ayıklayın, saplarını çıkarın ve kıyın
Soğanları 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirin
Mantar saplarını katın, tuz ve karabiber ekleyin
Suyunu çekene kadar pişirin
Maydanoz, dolmalık fıstık ve zeytinleri katıp karışımı mantarlarla doldurun
Beyaz şarap ve kalan zeytinyağını büyük bir tavada biraz tuz ile beraber bir taşım kaynatın
Mantarları koyun, ağzı kapalı olarak 12-15 dk hafif ateşte pişirin ve soğumaya bırakın
Mayonez için oda sıcaklığında yumurta, sarımsak, hardal, 1 tutam tuz ve limon suyunu bir kaba koyun
Zeytinyağını ilk önce damla damla daha sonra azar azar katarak ve mikserde çırparak mayonez haline getirin
Mantarları roka ve tere üzerinde mayonezle birlikte sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul