Yalnız Mesajı Göster

Doldurulmuş Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doldurulmuş Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Doldurulmuş mantarlar
Doldurulmuş mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

100 gram dolmalık fıstık
100 gram çekirdeksiz zeytin
1 demet maydanoz
5 adet arpacık soğan
8 adet çok iri mantar
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sek beyaz şarap
2 adet yumurta sarısı
3 diş ezilmiş sarmısak
1 yemek kaşığı orta acılıkta hardal
2 tatlı kaşığı limon suyu
175 ml sıvı yağ
1 demet roka
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Dolamlık fıstıkları bir tavada ve hafif ateşte yağ koymadan kavurun, kıyın Zeytinleri incecik, maydanozu ise orta incelikte kıyın Soğanları soyun ve doğrayın Mantarları ayıklayın, saplarını çıkarın ve kıyın Soğanları 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirin Mantar saplarını katın, tuz ve karabiber ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin Maydanoz, dolmalık fıstık ve zeytinleri katıp karışımı mantarlarla doldurun
Beyaz şarap ve kalan zeytinyağını büyük bir tavada biraz tuz ile beraber bir taşım kaynatın Mantarları koyun, ağzı kapalı olarak 12-15 dk hafif ateşte pişirin ve soğumaya bırakın
Mayonez için oda sıcaklığında yumurta, sarımsak, hardal, 1 tutam tuz ve limon suyunu bir kaba koyun Zeytinyağını ilk önce damla damla daha sonra azar azar katarak ve mikserde çırparak mayonez haline getirin Mantarları roka ve tere üzerinde mayonezle birlikte sunun

Alıntı Yaparak Cevapla