Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Taze Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Taze Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Mantarlı taze patates
Mantarlı taze patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

8 adet taze patates
400 gram mantar
300 gram domates
1 adet taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
40 ml beyaz şarap
1 demet maydanoz (iri kıyılmış)
250 ml kremşanti
80 gram parmesan peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Mantarları yıkayın ve bir mutfak kağıdının üstünde kurumaya bırakın Domatesleri 8 e bölün Taze soğanı ince ince doğrayın
Zeytinyağını kızdırın ve mantarları 2 dakika kadar kızartın Beyaz şarap ve kremşantiyi katıp 5 dakika yoğun bir kıvama gelene kadar pişirin
Domates ve soğanları ekleyin 1 dakika daha pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Patatesleri haşlayıp suyunu süzün, soyun ve ikiye bölüp sos ile karıştırın Üstüne parmesan peyniri ve maydanoz serpin

Alıntı Yaparak Cevapla