Konu
:
Mantarlı Taze Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Taze Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Taze Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantarlı taze patates
Mantarlı taze patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
8 adet taze patates
400 gram mantar
300 gram domates
1 adet taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
40 ml
beyaz şarap
1 demet maydanoz (iri kıyılmış)
250 ml
kremşanti
80 gram parmesan peyniri
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Mantarları yıkayın ve bir mutfak kağıdının üstünde kurumaya bırakın
Domatesleri 8 e bölün
Taze soğanı ince ince doğrayın
Zeytinyağını kızdırın ve mantarları 2 dakika kadar kızartın
Beyaz şarap ve kremşantiyi katıp 5 dakika yoğun bir kıvama gelene kadar pişirin
Domates ve soğanları ekleyin 1 dakika daha pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Patatesleri haşlayıp suyunu süzün, soyun ve ikiye bölüp sos ile karıştırın
Üstüne parmesan peyniri ve maydanoz serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul