Konu
:
Pırasalı Balıklı Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Balıklı Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Balıklı Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pırasalı balıklı türlü
Pırasalı balıklı türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 35 dk
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram dilbalığı
300 gram patates
300 gram havuç
300 gram pırasa
650 ml
balık suyu
1 diş sarmısak
1 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Pırasalı türlüyü, dilbalığı yerine eti çabuk dağılmayan herhangi bir beyaz etli balık ya da ayıklanmış karidesle de hazırlayabilirsiniz
Balık suyu 400 gr
balık kafası, kılçığı ve kuyruğunu 2 su bardağı su, 1 adet ayıklanmış soğan, maydanoz sapı, 1 adet defne yaprağı, 7-8 adet karabiber tanesi, 1 adet doğranmış havuç ve 2 dilim limon ile birlikte bir tencereye koyun
Ağzı açık olarak 20 dakika kısık ateşte haşlayın
Soğutup süzün
Daha sonra buz kalıplarında dondurup bir torba içinde ve d
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, yıkayın ve küçük küblere doğrayın
Havuçları ayıklayın ve ince ince dilimleyin
Pırasaları ayıklayıp beyaz ve açık yeşil kısımlarını dilimleyin
Balık suyunu ezilmiş sarmısak ve defne yaprakları ile kaynatın
Patates ve havuçları ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin
15
dakikada pırasaları katın
Tuz, karabiber ile tatlandırın
Balığı 4 cm
kalınlığında şeritlere kesin ve sebzelere ilave edip hafif ateşte 5 dakika pişirin
Kıyılmış maydanoz yaprakları ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul