Konu
:
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tokat Sarması
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 2 saat
8-10 kişilik
Malzemeler:
500 gram asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet soğan
tuz
Hazırlanışı:
Bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslatın
Soğanı ayıklayıp ince kıyın
Salça, nane ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte soğanları bulgura katıp tuz ile tatlandırın
Bir tencerede bol su kaynatıp yaprakları suda 5 dakika haşlayın
Soğuduktan sonra yaprakların saplarını kesip alt kısmına iç koyun
İki kenarı içeri doğru katlayıp rulo halinde sarın
Dolmaları bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edin
Tencereyi dolmaların açılmaması için önce tabakla kapatın
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte 45 dakika pişirin
Soğumaya bırakıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul