Konu
:
Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırında rezeneli kayın mantarı
Fırında rezeneli kayın mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram kayın mantarı
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 adet defne yaprağı
50 gram tereyağı
60 gram soğan
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml
kremşanti
1 yemek kaşığı limon suyu
70 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı tane karabiber
4 adet Rezene
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Rezene köklerini yıkayın
Yeşil taraflarını kesip ayırın
Kökleri dörde bölüp bir fırın kabına yerleştirin
Koçanını ayıklayın
1,5 lt
suda tane karabiber, sirke, tuz, rezenenin yeşil kısımları ve defne yaprağını, rezeneler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın
Dışarı alıp süzdürün
Teflon tavaya 30 gr
tereyağı koyup her iki tarafını kızartın
Soğan ve sarmısağı ince ince doğrayın
Mantarları sıvı yağda kızartın
Kalan tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin
Soğan ve sarmısağı katıp 5 dakika kavurun
1,5 lt
rezene suyunu süzüp kremşanti ile beraber mantarlara ekleyin
Yaklaşık 5 dakika kaynatın
Limon suyu, tuz vekarabiberletatlandırın
Kök rezenelerin üstüne bu karışımı dökün
Üstüne kaşar peynirini serpip 180ø ısıtılmış fırının 2
katında 15-20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul