Yalnız Mesajı Göster

Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fırında rezeneli kayın mantarı
Fırında rezeneli kayın mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram kayın mantarı
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 adet defne yaprağı
50 gram tereyağı
60 gram soğan
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml kremşanti
1 yemek kaşığı limon suyu
70 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı tane karabiber
4 adet Rezene
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Rezene köklerini yıkayın Yeşil taraflarını kesip ayırın Kökleri dörde bölüp bir fırın kabına yerleştirin Koçanını ayıklayın
1,5 lt suda tane karabiber, sirke, tuz, rezenenin yeşil kısımları ve defne yaprağını, rezeneler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın Dışarı alıp süzdürün Teflon tavaya 30 gr tereyağı koyup her iki tarafını kızartın
Soğan ve sarmısağı ince ince doğrayın Mantarları sıvı yağda kızartın Kalan tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin Soğan ve sarmısağı katıp 5 dakika kavurun
1,5 lt rezene suyunu süzüp kremşanti ile beraber mantarlara ekleyin Yaklaşık 5 dakika kaynatın Limon suyu, tuz vekarabiberletatlandırın Kök rezenelerin üstüne bu karışımı dökün Üstüne kaşar peynirini serpip 180ø ısıtılmış fırının 2 katında 15-20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla