Konu
:
Patatesli Kereviz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Kereviz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Kereviz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patatesli kereviz püresi
Patatesli kereviz püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 35 dakika
12 adet
Malzemeler:
Püre için:
600 gram kereviz
500 gram patates
2 adet soğan
30 gram margarin
1 su bardağı et suyu
50 gram tereyağı
tuz
karabiber
muskat
12 adet kuzu pirzolası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
8 adet adaçayı yaprağı
Hazırlanışı:
Kerevizi ve patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın
Soğanları ayıklayın ve kıyın 30 gr yağda pembeleştirin
Kereviz, patates ve et suyunu katıp orta ateşte 20 dk pişirin
Patates ezici ile püre haline getirin
Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın
Kuzu pirzolaları kızdırdığınız sıvı yağda her iki tarafını 2-3er dk olmak üzere kızartın
Tuz, karabiber ile tatlandırın
50 gr tereyağını eritin, adaçayı ile hafifçe esmerleştirin
Püre ve pirzolalarla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul