09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Kırmızı Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Portakallı kırmızı lahana
Portakallı kırmızı lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:
800 gram kırmızı lahana
250 gram arpacık soğan
5 adet portakal
100 gram portakal marmeladı
4 adet hindi budu
2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
20 gram margarin
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kırmızı lahanayı temizleyin, dörde bölün, sap kısımlarını çıkarın ve ince şeritler halinde doğrayın Arpacık soğanlarını kaynar suda 2 dakika bekletin, soğuk suya tutup kabuklarını soyun
1 adet portakalı sıcak suda yıkayın, kabuğunu rendeleyip 2 adet portakalın suyunu sıkın
Kalan portakalları kabuklarının altındaki beyaz kısımlarını da alacak şekilde soyun İnce zarların arasından keskin bir bıçakla fileto çıkarın Bu sırada çıkan suyu biriktirip sıktığınız portakal suyuna ekleyin
200 ml portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve marmeladı küçük bir tencerede bir taşım kaynatın, kaynadıktan sonra üstü açık olarak 5 dakika pişirin
Hindi budunu kurulayın, yağını temizleyin Budu tuzlayıp biberleyin Margarini fırın kabında eritin
Orta ateşte butların önce derili kısımlarını 5 dakika kızartın, diğer yanını çevirip 5 dakika daha kızartın Tencereden alıp bir kenarda bekletin
Kalan yağda arpacık soğanları ve kırmızı lahanayı kavurun Sirke, portakallı karışım, tarçın çubuğu ve yenibaharı ekleyin, tuzlayıp biberleyin Butları kırmızı lahananın üzerine oturtun Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında kapağı kapalı olarak 30 dakika; ağzı açık olarak ise 20 dakika pişirin
Butları kırmızı lahananın üstünden alın ve söndürülmüş fırının içinde sıcakta bekletin
Portakal filetolarını kırmızı lahana ile karıştırın, gerekiyorsa biraz daha baharat ilave edin, butların yanında servis yapın Yanında haşlanmış patates köftesi sunabilirsiniz
|
|
|