Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Portakallı pancar
Portakallı pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram pancar
1 adet soğan
30 gram kırmızı sivri biber
4 adet portakal
30 gram dolmalık fıstık
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı tozşeker
125 ml sebze suyu
200 ml portakal suyu
acı kırmızı biber
kişniş
limon suyu
tuz

Hazırlanışı:
Pancarı iyice yıkayıp soymadan tuzlu suya koyun 35 dakika orta ateşte ağzı kapalı olarak haşlayın Delikli kepçe ile çıkartıp soğuk suya bastırın
Bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun Pancarı elma dilimleri gibi dilimleyin
Soğanı ayıklayıp küb şeklinde doğrayın Acı kırmızı biberleri uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve kıyın
Portakalları keskin bir bıçakla beyaz kısımlarını tamamen alarak elma soyar gibi soyun ve zarların arasından fileto çıkartın Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin
20 gr tereyağını kızdırın Soğan ve acı kırmızı biberi koyup pembeleştirin Üzerine şeker serpip karamelize edin Sebze suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın Pancarı karışıma katıp sallayarak kavurun Portakal ve limon suyunu ilave edin ve 3-4 dakika kaynatın Tuz ve acı biber ile tatlandırın
Kalan tereyağını karışıma katın ve 2 dakika daha kaynatın Portakal filetolarını dikkatlice karışıma katın Sebzeyi büyük bir tabağa alın Kişniş ve dolmalık fıstıkları serpip jumbo karides ile servis yapın
Bu tarifte pancarın tatlılığı portakal ve kişniş ile vurgulanıyor Pancar kullanımı alışılmışın dışında sofralarına getirmek isteyenler için

Alıntı Yaparak Cevapla