Konu
:
Portakallı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Portakallı pancar
Portakallı pancar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
800 gram pancar
1 adet soğan
30 gram kırmızı sivri biber
4 adet portakal
30 gram dolmalık fıstık
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı tozşeker
125 ml
sebze suyu
200 ml
portakal suyu
acı kırmızı biber
kişniş
limon suyu
tuz
Hazırlanışı:
Pancarı iyice yıkayıp soymadan tuzlu suya koyun
35 dakika orta ateşte ağzı kapalı olarak haşlayın
Delikli kepçe ile çıkartıp soğuk suya bastırın
Bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun
Pancarı elma dilimleri gibi dilimleyin
Soğanı ayıklayıp küb şeklinde doğrayın
Acı kırmızı biberleri uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve kıyın
Portakalları keskin bir bıçakla beyaz kısımlarını tamamen alarak elma soyar gibi soyun ve zarların arasından fileto çıkartın
Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin
20 gr
tereyağını kızdırın
Soğan ve acı kırmızı biberi koyup pembeleştirin
Üzerine şeker serpip karamelize edin
Sebze suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın
Pancarı karışıma katıp sallayarak kavurun
Portakal ve limon suyunu ilave edin ve 3-4 dakika kaynatın
Tuz ve acı biber ile tatlandırın
Kalan tereyağını karışıma katın ve 2 dakika daha kaynatın
Portakal filetolarını dikkatlice karışıma katın
Sebzeyi büyük bir tabağa alın
Kişniş ve dolmalık fıstıkları serpip jumbo karides ile servis yapın
Bu tarifte pancarın tatlılığı portakal ve kişniş ile vurgulanıyor
Pancar kullanımı alışılmışın dışında sofralarına getirmek isteyenler için
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul