Yalnız Mesajı Göster

Kerevizli Kabak Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevizli Kabak Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kerevizli kabak graten
Kerevizli kabak graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dk
4 kişilik
Malzemeler:

750 gram kabak
750 gram körpe kereviz
30 gram margarin
150 gram tost ekmeği
100 gram kurutulmuş domates
2 adet ufak acı kırmızı biber
150 gram dil peyniri
tuz

Hazırlanışı:
Kabağı soyun, uzunlamasına « cm kalınlığında dilimleyin Hafif haşlayıp bir kenara koyun
Kerevizi soyuni önce ortadan ikiye kesin Daha sonra « cm kalınlığında dilimleyin Tuzlu suda 5 dk haşlayın
Haşladığınız kerevizleri delikli kepçe ile çıkartıp süzülmeye bırakın Kerevizleri süzülmüş kabaklarla birlikte 10 gr margarin ile yağladığınız ısıya dayanıklı bir fırın kabına kiremit şeklinde dizin
Tost ekmeği ve domatesleri küb şeklinde doğrayın Acı biberi yarıp çekirdeklerini çıkarın ve kıyın
Tüm malzemeyi karıştırıp bir mikser yardımıyla ufalayın Kalan erimiş margarin ile karıştırın ve sebzelerin üzerine döşeyin
Dil peynirini 1 cm büyüklüğünde kübler şeklinde doğrayıp karışımın en üstüne serpin
200 derece ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 45 dk yüzeyi kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla