Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fıstıklı pazı kavurması
Fıstıklı pazı kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 demet pazı
1 adet soğan
50 gram dolamlık fıstık
1 yemek kaşığı margarin
150 gram süt kreması
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını yıkayın, iyice süzün Saplarını 1 cm genişliğinde, yapraklarını 2 cm genişliğinde şeritler halinde halinde kesin Soğanları küp şeklinde doğrayın
Yağı kızdırıp dolmalık fıstıkları orta ateşte kavurun, tencereden çıkartın Soğan ve pazı saplarını aynı yağda 3dk çevirin Pazı yapraklarını ilave edin, tuz, karabiber koyun Daha sonra ağzı kapalı olarak 5dk pişirin
Ağzı açık olarak 3dk daha kavurun
Kremayı ekleyin, nişastayı koyup bir taşım kaynatın, fıstıkları serpiştirin Dana şinitzel ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla