Konu
:
Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fıstıklı pazı kavurması
Fıstıklı pazı kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 demet pazı
1 adet soğan
50 gram dolamlık fıstık
1 yemek kaşığı margarin
150 gram süt kreması
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını yıkayın, iyice süzün
Saplarını 1 cm
genişliğinde, yapraklarını 2 cm
genişliğinde şeritler halinde halinde kesin
Soğanları küp şeklinde doğrayın
Yağı kızdırıp dolmalık fıstıkları orta ateşte kavurun, tencereden çıkartın
Soğan ve pazı saplarını aynı yağda 3dk
çevirin
Pazı yapraklarını ilave edin, tuz, karabiber koyun
Daha sonra ağzı kapalı olarak 5dk pişirin
Ağzı açık olarak 3dk daha kavurun
Kremayı ekleyin, nişastayı koyup bir taşım kaynatın, fıstıkları serpiştirin
Dana şinitzel ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul