Yalnız Mesajı Göster

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Süzme yoğurtlu patlıcan
Süzme yoğurtlu patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

1 kahve fincanı patlıcan
1 kilogram patlıcan
3 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı toz acı kırımızı biber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 adet domates
2-3 diş sarmısak
250 gram yağlı yoğurt
tuz

Hazırlanışı:
patlıcanları alaca soyun, enlemesine 1 cm kalınlığında dilimleyin, kağıt mutfak havlusunun üzerine yanyana dizin Üzerlerine çatalla delikler açıp bol tuz serpin ve 2-3 saat bekletin
Patlıcan dilimlerinin bıraktığı suyu kurulayın 2 çay bardağı sıvı yağı kızdırıp bir kenara alın
Soğanı soyun, küb şeklinde doğrayın, geri kalan yağda pembeleştirin Salçayı 15 çay bardağı sıcak su ile karıştırıp soğanlara katın, koyulaşana kadar kaynatın 1/2 su bardağı su ilave edip bir taşım kaynatın Tuz, kişniş, acı kırmızı biber ile tatlandırın Sosun yarısını bir kenara alın
Patlıcan dilimleri tavadaki sosun üzerine dizin, domatesi dilimleyip üzerlerine koyun Ayrıdığınız sosu ilave edip ağzı kapalı olarak 5-10 dk hafif ateşte pişirin
Sarmısağı ezin, süzme yoğurt ile karıştırın Büyük bir servis tabağına sarmısaklı karışımın 2/3sini yayın, üstüne patlıcan ve domatesleri yarleştirip geri kalan yoğurdu üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla