Konu
:
Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kış türlüsü
Kış türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
10 kişilik
Malzemeler:
1
5 kilogram kemikli dana eti
4 adet defne yaprağı
1 adet piliç
2 demet taze soğan
400 gram havuç
1 adet kereviz
1 adet küçük lahana
750 gram küçük patates
1 dal biberiye
2 yemek kaşığı margarin
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın
Kaynamaya başlayınca köpüğün alın
Tavuğu parçalara ayırın
1 saat sonra tenceredeki dana etine katın
Beraber haşlayın
Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın
Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin
Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın
Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin
15 dk sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları kekik ve defne yaprağını ekleyin
Sebzelerin hafif diri kalacak şekilde pişirin
Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin
Ateşten alıp 15 dk dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul