Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Haşhaşlı patates
Haşhaşlı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 ssat
2 kişilik
420 kalori Malzemeler:

250 gram patates
60 gram un
1 adet yumurtanın sarısı
120 gram mantar
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 demet roka
1 yemek kaşığı haşhaş
120 gram kremşanti
2 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın Soğuk suya tutun, soyun ve sıcakken çatalla ezin
Patateslere 50 gr un, yumurta sarısı, tuz ve muskatı katıp düzgün bir hamur yoğurun Üzerine 10 gr un serpip dinlenmeye bırakın
Unlanmış tezgahta hamurdan parmak inceliğinde bir rulo yapın ve 3 cm uzunluğunda parçalar kesin Kaynamakta olan tuzlu suya atıp 4-5 dakika çektirin
Mantarları ayıklayın, dörder parçaya bölün ve kızgın sıvı yağda kızartın Tuz, karabiberle tatlandırın Patatesli hamurları koyup çevirin Gerekirse tuz, karabiber katın
Rokayı ayıklayıp yıkayın, suyunu süzün Kremşanti ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile püre haline getirin Hafifçe ısıtın ve birkaç damla limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Sosu patatesli hamurlar ve mantarlarla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla