Konu
:
Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Haşhaşlı patates
Haşhaşlı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 ssat
2 kişilik
420 kalori Malzemeler:
250 gram patates
60 gram un
1 adet yumurtanın sarısı
120 gram mantar
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 demet roka
1 yemek kaşığı haşhaş
120 gram kremşanti
2 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın
Soğuk suya tutun, soyun ve sıcakken çatalla ezin
Patateslere 50 gr
un, yumurta sarısı, tuz ve muskatı katıp düzgün bir hamur yoğurun
Üzerine 10 gr
un serpip dinlenmeye bırakın
Unlanmış tezgahta hamurdan parmak inceliğinde bir rulo yapın ve 3 cm
uzunluğunda parçalar kesin
Kaynamakta olan tuzlu suya atıp 4-5 dakika çektirin
Mantarları ayıklayın, dörder parçaya bölün ve kızgın sıvı yağda kızartın
Tuz, karabiberle tatlandırın
Patatesli hamurları koyup çevirin
Gerekirse tuz, karabiber katın
Rokayı ayıklayıp yıkayın, suyunu süzün
Kremşanti ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile püre haline getirin
Hafifçe ısıtın ve birkaç damla limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Sosu patatesli hamurlar ve mantarlarla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul