|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, haşhaşlı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHaşhaşlı patates Haşhaşlı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 ssat 2 kişilik 420 kalori Malzemeler: 250 gram patates 60 gram un 1 adet yumurtanın sarısı 120 gram mantar 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 demet roka 1 yemek kaşığı haşhaş 120 gram kremşanti 2 tatlı kaşığı limon suyu tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın Soğuk suya tutun, soyun ve sıcakken çatalla ezin Patateslere 50 gr un, yumurta sarısı, tuz ve muskatı katıp düzgün bir hamur yoğurun Üzerine 10 gr un serpip dinlenmeye bırakın Unlanmış tezgahta hamurdan parmak inceliğinde bir rulo yapın ve 3 cm uzunluğunda parçalar kesin Kaynamakta olan tuzlu suya atıp 4-5 dakika çektirin Mantarları ayıklayın, dörder parçaya bölün ve kızgın sıvı yağda kızartın Tuz, karabiberle tatlandırın Patatesli hamurları koyup çevirin Gerekirse tuz, karabiber katın Rokayı ayıklayıp yıkayın, suyunu süzün Kremşanti ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile püre haline getirin Hafifçe ısıtın ve birkaç damla limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın Sosu patatesli hamurlar ve mantarlarla servis yapın |
|