Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fesleğen soslu mantar
Fesleğen soslu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
412 kalori Malzemeler:

500 gram mantar
200 gram domates
1 adet soğan
1 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
200 ml süt
200 ml sebze suyu (tablet)
200 gram otlu peynir
1 demet fesleğen
30 gram dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Mantarları ayıklayın Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın Sarmısağı kıyın
Mantarları yağda kızartın, soğan ve sarmısağı koyup kızartmaya devam edin Süt, sebze suyu ve peyniri katıp bir taşım kaynatın 5 dakika için için pişirin
Fesleğenden birkaç yaprak ayırın Kalanını şeritlere kesin
Dolmalık fıstıkları pembeleştirin Fesleğen şeritleri ve domatesleri sosa katın Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları ile süsleyin Makarna ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla