Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Pastırmalı humus
Pastırmalı humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

1/2 kilogram nohut
5 diş sarmısak
2 adet limon
15 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dilim ekmek içi
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
250 gram tahin
150 gram pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Hazırlanışı:
Bir gece önce ıslattığınız nohutları ertesi gün haşlayın 30 dakika kadar (ezilebilecek duruma gelinceye kadar) haşladıktan sonra mikser yardımı ile püre haline getirin
Ayrı bir kapta dövülmüş sarmısaklar, kırmızı pul biber, limon suyu, ufalanmış ekmek içi, kimyon ve zeytinyağını karıştırın İçerisine tahini de ekleyerek karıştırmaya devam edin
Elde edilen karışımı, yavaş yavaş nohut püresinin içerisine ekleyin
Pastırmaları tavada tereyağı ile birlikte sote edin
Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra, sıcak servis edilebilmesi için 5 dakika kadar 200øde fırına verin ve üzerine sote edilmiş tereyağlı pastırmaları koyarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla