Konu
:
Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pastırmalı humus
Pastırmalı humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
1/2 kilogram nohut
5 diş sarmısak
2 adet limon
1
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dilim ekmek içi
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
250 gram tahin
150 gram pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
Bir gece önce ıslattığınız nohutları ertesi gün haşlayın
30 dakika kadar (ezilebilecek duruma gelinceye kadar) haşladıktan sonra mikser yardımı ile püre haline getirin
Ayrı bir kapta dövülmüş sarmısaklar, kırmızı pul biber, limon suyu, ufalanmış ekmek içi, kimyon ve zeytinyağını karıştırın
İçerisine tahini de ekleyerek karıştırmaya devam edin
Elde edilen karışımı, yavaş yavaş nohut püresinin içerisine ekleyin
Pastırmaları tavada tereyağı ile birlikte sote edin
Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra, sıcak servis edilebilmesi için 5 dakika kadar 200øde fırına verin ve üzerine sote edilmiş tereyağlı pastırmaları koyarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul