Konu
:
Zeytinyağlı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
132 kalori Malzemeler:
4 adet enginar
15 adet arpacık soğanı
1 adet havuç
3 adet taze patates
40 ml
zeytinyağı
250 gr
taze bezelye
1 adet limon
10 gr
un
taze fesleğen
şeker
tuz
Hazırlanışı:
+ Limonun suyunu sıkın
400 ml
su ve un ekleyerek bir bulamaç hazırlayın
Ayıklanmış enginarları ilave edin
+ Bezelyeleri ayıklayıp hafifçe haşlayıp süzün
Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın
+ Tencereye zeytinyağını koyun
Isınınca arpacık soğanları ve şekeri ilave edip birkaç dakika çevirin
Bezelye, patates ve havuçları da ekleyip, tuzlayın
+ Enginarları suyu ile tencereye ilave edin
Tencerenin kapağını fazla açmadan 25 – 30 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
+ Servis tabağına alıp taze fesleğen ile servis yapın
Enginarların renginin daha sarı olması için, yağlı kağıdı suyla ıslatıp tencereyi kapatacak şekilde üzerine örtün ve kapağını sıkıca kapatın
Piştikten sonra tencerenin kapağı açılmamalıdır
Enginarlar soğuyana kadar hava ile temas etmemelidirler
Enginarın çiğden salatasını da yapabilirsiniz
Bunun için birkaç saat limonlu suda bekletin
Ardından zeytinyağlı limonda dinlendirerek beyaz renkli bir enginar salatası yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul