Konu
:
Tatlı Acı Balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Acı Balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Acı Balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tatlı acı balkabağı
Tatlı acı balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dk
10 kişilik
Malzemeler:
1
3 kilogram balkabağı
3 adet yeşil dolmalık biber
1 litre meyva sirkesi
500 gram şeker
3 diş karanfil
bir tutam safran lifi
Hazırlanışı:
Balkabağını ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımıyla çıkarın
Büyük bir bıçak kullanarak 2 cm
kalınlığında dilimlere bölün ve kabuklarını soyun
Sirkeyi şeker, karanfil ve safranla büyükçe bir tencereye koyun, şeker eriyene kadar ısıtın
Balkabağı dilimlerini küçük porsiyonlar halinde sirkeli karışımın içinde 5-7 dakika kadar tutun, daha sonra tencereden çıkarıp sterilize edilmiş kavanozlara doldurun
Dolmalık biberleri 3 dakika kadar sirkeli karışımda tutun ve balkabağı dilimlerinin üzerine yerleştirin
Sirkeli karışımı kabağın üzerine döküp kavanozun ağzını sıkıca kapatın
Karanlık ve serin bir yerde 1 gece süreyle bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul