Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Acı Balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Acı Balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Tatlı acı balkabağı
Tatlı acı balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dk
10 kişilik
Malzemeler:

13 kilogram balkabağı
3 adet yeşil dolmalık biber
1 litre meyva sirkesi
500 gram şeker
3 diş karanfil
bir tutam safran lifi

Hazırlanışı:
Balkabağını ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımıyla çıkarın Büyük bir bıçak kullanarak 2 cm kalınlığında dilimlere bölün ve kabuklarını soyun Sirkeyi şeker, karanfil ve safranla büyükçe bir tencereye koyun, şeker eriyene kadar ısıtın
Balkabağı dilimlerini küçük porsiyonlar halinde sirkeli karışımın içinde 5-7 dakika kadar tutun, daha sonra tencereden çıkarıp sterilize edilmiş kavanozlara doldurun
Dolmalık biberleri 3 dakika kadar sirkeli karışımda tutun ve balkabağı dilimlerinin üzerine yerleştirin Sirkeli karışımı kabağın üzerine döküp kavanozun ağzını sıkıca kapatın Karanlık ve serin bir yerde 1 gece süreyle bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla