Konu
:
Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantar dolması
Mantar dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
20 adet
Malzemeler:
20 adet mantar
4 yemek kaşığı elma sirkesi
400 ml
sebze suyu
1 demet dereotu
100 gram mayonez
6 adet yumurta
120 gram krema
9 yemek kaşığı sıvıyağ
50 gram pastırma
1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
10 gram süzülmüş kapari
tozşeker
deretou
beyaz biber
tuz
Hazırlanışı:
Mantarları temizleyin, yıkayın ve süzülmeye bırakın
Saplarını çıkarın
5 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın
Sirke ve mantar suyunu ilave edin
Tuz, beyaz biber ve bir tutam şeker ile tatlandırıp 5 dakika pişirin
Sos için pastırma ve soğanı incecik doğrayın
Sarmısağı ve mantar saplarını kıyın
Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı da pastırma, soğan ve sarmısağı çevirin
Doğranmış mantar saplarını ilave edin, tüm suyunu çekip altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavurun
Tuzlayıp biberleyin
Kaparileri ve 1/2 demet dereotunun yapraklarını incecik kıyın
Kapari ve dereotunu mayonezle karıştırın
Soğanlı harçla harmanlayıp buzdolabında bekletin
Yumurtaları krema ile çırpın
Tuzlayıp biberleyin
Kalan sıvı yağı ısıtın
Yumurtaları tavaya boşaltın, hafif sertleşmesini bekleyip, 8-10 dakika kapağı kapalı olarak pişirin
Omleti bir tabağa alıp, bir kurabiye kalıbı ile 20 daire hazırlayın
Mantarları süzün, içlerini hazırladığınız harç ile doldurun
Üzerlerine birer omlet parçası yerleştirip krema ve dereotu ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul