Yalnız Mesajı Göster

Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Mantar dolması
Mantar dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
20 adet
Malzemeler:

20 adet mantar
4 yemek kaşığı elma sirkesi
400 ml sebze suyu
1 demet dereotu
100 gram mayonez
6 adet yumurta
120 gram krema
9 yemek kaşığı sıvıyağ
50 gram pastırma
1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
10 gram süzülmüş kapari
tozşeker
deretou
beyaz biber
tuz

Hazırlanışı:
Mantarları temizleyin, yıkayın ve süzülmeye bırakın Saplarını çıkarın 5 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın Sirke ve mantar suyunu ilave edin Tuz, beyaz biber ve bir tutam şeker ile tatlandırıp 5 dakika pişirin
Sos için pastırma ve soğanı incecik doğrayın Sarmısağı ve mantar saplarını kıyın Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı da pastırma, soğan ve sarmısağı çevirin Doğranmış mantar saplarını ilave edin, tüm suyunu çekip altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavurun Tuzlayıp biberleyin
Kaparileri ve 1/2 demet dereotunun yapraklarını incecik kıyın Kapari ve dereotunu mayonezle karıştırın Soğanlı harçla harmanlayıp buzdolabında bekletin
Yumurtaları krema ile çırpın Tuzlayıp biberleyin Kalan sıvı yağı ısıtın
Yumurtaları tavaya boşaltın, hafif sertleşmesini bekleyip, 8-10 dakika kapağı kapalı olarak pişirin
Omleti bir tabağa alıp, bir kurabiye kalıbı ile 20 daire hazırlayın
Mantarları süzün, içlerini hazırladığınız harç ile doldurun Üzerlerine birer omlet parçası yerleştirip krema ve dereotu ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla