Yalnız Mesajı Göster

Kabak Pabuçaki Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Pabuçaki Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kabak pabuçaki
Kabak pabuçaki Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
160 kalori Malzemeler:

1 kilogram kabak
150 gram kaşar peyniri
200 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
1 demet dereotu
1/3 demet fesleğen
30 gram un
30 gram tereyağı
tuz

Hazırlanışı:
* Kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin Kaynar suda hafifçe haşlayıp süzün
* Çekirdekli kısımlarını kaşık yardımıyla temizleyin ve fırın tepsisine dizin
* Beyaz peyniri çatalla ezin Kaşar peyniri rendeleyin Fesleğen yaprakları ve dereotunu ince kıyın
* Hepsini 1 adet yumurta sarısı ile karıştırın
* Tereyağını tavada eritin Unu ekleyin
* Altın sarısı bir renk alana kadar orta ateşte tahta kaşık yardımıyla çevirin
* Sütü azar azar ekleyin Tuz ve biberle tatlandırın
* Hazırladığınız sosu peynirli karışıma ekleyin ve karıştırın
* Karışımı kabakların içine doldurun
* Önceden 180oC’de ısıttığınız fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla