Konu
:
Kabak Pabuçaki Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Pabuçaki Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Pabuçaki Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kabak pabuçaki
Kabak pabuçaki Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
160 kalori Malzemeler:
1 kilogram kabak
150 gram kaşar peyniri
200 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
1 demet dereotu
1/3 demet fesleğen
30 gram un
30 gram tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
* Kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin
Kaynar suda hafifçe haşlayıp süzün
* Çekirdekli kısımlarını kaşık yardımıyla temizleyin ve fırın tepsisine dizin
* Beyaz peyniri çatalla ezin
Kaşar peyniri rendeleyin
Fesleğen yaprakları ve dereotunu ince kıyın
* Hepsini 1 adet yumurta sarısı ile karıştırın
* Tereyağını tavada eritin
Unu ekleyin
* Altın sarısı bir renk alana kadar orta ateşte tahta kaşık yardımıyla çevirin
* Sütü azar azar ekleyin
Tuz ve biberle tatlandırın
* Hazırladığınız sosu peynirli karışıma ekleyin ve karıştırın
* Karışımı kabakların içine doldurun
* Önceden 180oC’de ısıttığınız fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul