Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Havuç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Havuç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fesleğenli havuç
Fesleğenli havuç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram bebe havucu
1 su bardağı sebze suyu (tablet)
200 gram arpacık soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı balsamik sirke
1/2 demet fesleğen
100 gram parmezan peyniri
toz şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Havuçları saplarını koparmadan ayıklayın Bütün olarak sebze suyuyla kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin Havuçları süzüp sebze suyunu bir kaba alın Arpacık soğanlarını ayıklayıp ince ince dilimleyin ve zeytinyağında hafifçe kavurun Sebze suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın Tuz, karabiber, bir tutam şeker ve balzamik sirke ekleyip sıcakken havuçların üstüne dökün Soğuduktan sonra servis tabağına alın
Fesleğen yapraklarını saplarından ayıklayın ve şerit şerit doğrayın Parmezanı küçük parçalara kesip havuçun üzerine serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla