09-09-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fındıklı lahana dolması
Fındıklı lahana dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 adet lahana
2 dilim tost ekmeği
1 adet soğan
1/2 demet mercanköşkü
1 adet elma
400 gram dana kıyma
1 adet yumurta
50 gram kıyılmış fındık
1 tatlı kaşığı hardal
4 yemek kaşığı sıvıyağ
150 ml beyaz şarap
400 ml et suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Lahanayı temizleyin, sap uzantısını kama biçiminde kesip çıkarın Tuzlu kaynar suda dış yaprakları gevşemeye başlayıncaya kadar kaynatın 8 büyük yaprak elde edecek şekilde dış yapraklarını dikkatlice çıkarın Kalan lahanayı başka bir tarif için saklayın
Tost ekmeklerini soğuk suda bekletin Soğanı soyun ve küp şeklinde doğrayın Mercanköşk yapraklarını ince ince kıyın Elmayı soyun, parmak kalınlığında uzun uzun doğrayın Ekmeğin suyunu sıkın ve kıymayla karıştırın Soğan, mercanköşk, yumurta, fındık ve hardalı ilave edin İyice yoğurun Tuz ve karabiber katın Harcı 8 eşit parçaya bölün
4 lahana yaprağı üzerine birer parça kıymalı harç yerleştirin, bıçak yardımıyla üzerine yayın Onun da üzerine diğer lahana yapraklarını ve birer parça daha kıymalı harcı koyun, üstteki harcı da bıçak yardımıyla yayın Elma parçalarını ortaya yerleştirin Lahananın yanlarını içe doğru kapatın ve alttan başlayarak rulo biçiminde sıkıca sarın Bir kürdan yardımıyla tutturun
Yağı bir tencerede ısıtın, lahana sarmalarını aynı tencerede harlı ateşte kızartın Beyaz şarabı katıp bir taşım kaynatın Et suyunun yarısını ilave edin, üzeri kapalı olarak 25 dakika pişirin Sarmaları tersyüz edin, kalan et suyunu da ekleyip 20 dakika pişirin Sarmaları pişme suyuyla birlikte servis yapın Yanında patates sunabilirsiniz
|
|
|
|