Konu
:
Peynirli Patates Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patates Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patates Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli patates fırın
Peynirli patates fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
50 ml
süt kreması
20 gram margarin
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
600 gram patates
100 gram taze soğan
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
muskat
Hazırlanışı:
Beşamel sosu hazırlamak için margarini eritin, unu üzerine serpin ve kavurun
Sütü yedirerek yavaş yavaş ekleyin
Yumurtaları krema ile karıştırın
Sosu ateşten alıp yumurtalı kremayı çırparak ekleyin, hafifçe ısıtın
Peynirin yarısını katın
Tuz, biber, muskat ekleyin
Patatesleri yıkayın, soyun, ince ince dilimleyin
Taze soğanları temizleyin ve halka halka doğrayın
Patatesleri ısıya dayanıklı bir kaba kiremit döşer gibi dizin
Aralarına taze soğanları koyun
Peynirli sosu üzerine dökün, en üste kalan rendelenmiş peyniri serpiştirip, önceden 200c ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 40dk
pişirin
Son 10 dakikida fırın patatesinizin üzerini yağlı kƒğıt ile örtün
Maydanoz yapraklarını kıyın
Fırından aldığınız patateslerin üzerine serperek serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul