Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



YOĞURT TATLISI
Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Malzeme:

1 su bardağı süzme yoğurt,
2 su bardağı un,
1 çay bardağı pudra şekeri,
2 çay bardağı toz şeker,
3 adet yumurta,
3 su bardağı su,
kabartma tozu,
Tarif:

Un ve pudra şekerini karıştırın, yumurtaları kırın ve çırpın Un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye döküp orta ısılı fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine 1 bardak sıcak su döküp üstü kapalı olarak 10 dakika kadar bekletin Bu beklemenin sonunda 2 bardak su ve 2 bardak şekerle hazırladığınız şurubu sıcak olarak döküp soğutun
VİŞNELİ TATLI

Malzeme:

2 paket bebe bisküvisi,
2 paket vanilyalı puding,
3,5 bardak vişneli meyva suyu,
3 bardak süt,
1 kase dondurulmuş vişne Tarif:

Bir paket vanilyalı pudingi 3 bardak sütle pişirin Geniş bir cam kaba bebe bisküvilerinin yarısını dizin Pudingi üzerine yayın
Üzerine bir kat daha bebe bisküvisi dizin Bisküvilerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri bolca yerleştirin Kalan pudingi 3,5 bardak vişne suyu ile pişirin Kaptaki vişnelerin üzerine yayın Buzdolabında bir iki saat bekletin İyice soğuduktan sonra servis yapın
VİŞNELİ EKMEK

Malzeme:

1 paket dondurulmuş vişne,
1/4 limonun suyu,
750 gr toz şeker,
2 bardak su,
3 ekmek,
Tarif:

Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın Ateşten alın ve soğumaya bırakın Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin
VEZİR PARMAĞI

Malzeme:

500 gr un,
3 bardak su,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
4 adet yumurta,
4 bardak su,
4 bardak şeker,
limon suyu,
kızartmak için sıvıyağ,
Tarif:

Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın
Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin Ocaktan alın Hamura parmak şekli verin Kızgın yağa atarak kızartın Çıkarıp, soğuk şerbete atın Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın
TULUMBA TATLISI

Malzeme:

500 gr şeker,
5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
3 çorba kaşığı tereyağı,
su bardağı su,
1 kahve kaşığı tuz,
2 su bardağı un,
3 yumurta,
1-2 su bardağı sıvıyağ,
Tarif:

Bir tencereye şeker ve suyu katıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın Şurup kıvamını almaya başlayıncalimon suyunu ekleyip biraz birkaç taşım daha kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın
Hamur için büyük bir tencereye tereyağını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın Kaynayınca unu bir kerede boşaltıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp hamuru tencerenin içinde soğumaya bırakın Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyin ve iyice yedirene kadar yoğurun Geniş bir tencereye sıvıyağı koyun ve orta ateşte kızdırın Hamuru sıkma torbasına doldurup küçük parçalar halinde tavaya sıkın ve arasıra çevirerek 7-8 dakika pembeleşinceye kadar kızartın Kızaran hamurları soğumuş olan şerbetin içine atın Şerbetin içinde 10-15 dakika beklettikten sonra servis yapın
TEZPİŞTİ

Malzeme:

10 çarba kaşığı şeker,
1 lt süt,
2 yumurta,
3 çorba kaşığı pirinç unu,
vanilya,
Tarif:

Pirinç ununu, şekerle birlikte bir tencereye koyarak karıştırın Yavaş yavaş sütü ilave ederek pirinç ununu iyice ezin Ardından orta ateşte pirinç kokusu gidene ve boza kıvamında koyulaşana kadar pişirin Ateşten alıp vanilya ekleyin ve sıcağa dayanıklı bir kaba boşaltın Bir kepçe kadarını ayırarak bunun içersine iki yumurta sarısı ve katı kar haline getirilmiş iki yumurta akını koyup iyice karıştırın Soğumuş muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayın Hafif hararetli bir fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
ŞTRUDEL

Malzeme:

250 gr un,
100 gr tereyağı,
1 çay fincanı su,
1 fiske tuz,
1 adet yumurta akı,
500 gr pudra şekeri,
125 gr ince çekilmiş ceviz,
50 gr elma,
1,5 kahve fincanı toz şeker,
100 gr kuru üzüm,
1 çay kaşığı tarçın,
Tarif:

Soyulup ince ince doğranmış elmaları, çekirdeksiz kuru üzümü, toz şeker ve tarçınla harmanlayarak karıştırın Unu yoğurma kabına koyun Ortasını havuz gibi açarak tereyağını, suyu ve tuzu koyup elle yoğurarak yumuşak bir hamur tutun Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ikiye bölün İki parçayı da merdane ile iyice açın Ceviz içini iki yufkaya paylaştırarak yayın Sonra üstlerine hazırlamış olduğunuz elmalı, üzümlü içi yerleştirin ve sigara böreği gibi sararak uçlarını yapıştırın Rulo hamurları bir fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta akı sürerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapın
ŞEKERPARE

Malzeme:

3 su bardağı toz şeker,
35 su bardağı su,
yarım limon suyu,
5 kahve fincanı un,
10 çorba kaşığı pudra şekeri,
25 kahve fincanı margarin,
1 adet yumurta,
yarım su bardağı toz badem,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
yarım limon kabuğu rendesi,
fındık içi veya badem,
Tarif:

Derin bir kapta un, pudra şekeri, margarin, yumurta, toz badem, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp iyice yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin Şekerparelerin üzerine ikiye ayrılmış badem veya fındık ile süsleyin Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Şurubu ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip ateşten alın Sıcak şurubu sıcak şekerparelerin üzerine döküp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla