Konu
:
Tel Kadayıflı Ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Tel Kadayıflı Ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Kadayıflı Ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Tel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Tel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Tel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi
malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
3 dolu kaşık un
1 poşet toz krem şanti (kutunun içindeki iki paketten sadece biri kullanılacak)
-
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz)
3 kaşık tereyağ
4 kaşık toz şeker
yapılışı
y-yapılı
Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım, nemi iyice gitsin
Elinizi sürdüğünüzde kadayıfların tel şehriye kuruluğunda olmaları gerekiyor
Bir büyükçe tavaya 3 kaşık tereyağ, 4 kaşık şeker ve tel kadayıfları koyalım
İrmik helvası yapar gibi kavurmaya başlayalım
10 dakika sonra fındıkları da ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim
Kadayıfların rengi yavaş yavaş dönmeye başlayınca ki bu süre bende 30-40 dakika kadar sürdü ateşi kapatalım
Daha pratik olması açısından isterseniz bu kavurma işini muhallebiyi ikram etmeden bir iki gün önce hazırlayıp, tel kadayıfları buzdolabında kapağı kapalı olarak bekletebilirsiniz
-
Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar karıştıralım
Sütü ateşe alalım ve çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek muhallebiyi pişirelim
Ocaktan almaya yakın havanda dövdüğümüz damla sakızını muhallebiye ekleyelim ve 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım, ılımaya bırakalım
-
Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım
-
Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak derinliğinde bir borcama koyalım
Cheesecake tabanı yapar gibi iyice bastırarak kadayıfları sıkıştıralım
Üzerine iyice soğumuş olan muhallebiyi dökelim
En üste tel kadayıfların kalan yarısını düzgünce yayalım
Muhallebinin heryanı kadayıfla kaplanması gerekiyor
Yine elinizle kadayıfları bastırmanız gerekiyor
Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul