09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram İçin Ay Tatlısı Tarifi Resimli - Ay Tatlısı Yapılışı Resimli Tarifi
Bayram İçin Ay Tatlısı Tarifi Resimli - Ay Tatlısı Yapılışı Resimli Tarifi
Bayram İçin Ay Tatlısı Tarifi Resimli - Ay Tatlısı Yapılışı Resimli Tarifi
Ay Tatlısı Tarifi Resimli
Resimli Ay Tatlısı Tarifi
Ay Tatlısı Tarifi

Malzemeler
Hamur malzemesi :
500 gr Un,
15 gr Tuz,
1/2 limonsuyu,
250cl su,
1 ad Yumurta,
350gr margarin
İç Malzeme :
1 kg haşlanmış havuç,
250 gr Tozşeker,
200 gr Pudra şekeri,
1 ad Yumurta
Şurubu :
1250 gr Tozşeker,
1 litre su,
Yarım limon
Hazırlanışı
Şurubun Hazırlanması:
1250 gr toz şeker, 1/2 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın
Hamurun yapılışı:
Unu havuz şeklinde yapın, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin
Üzerine nemli bez koyun, 20 dk dinlendirin
Merdane ile hamur açın, margarini içine koyarak hamuru kapatın,
Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru açın (bu işlemi iki defa yapın )
İçinin hazırlanması :
Havuçları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın
Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında açın, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın
2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk pişirin,
Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin
Afiyet olsun
|
|
|