Konu
:
İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı
İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı
İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı
İşkefe yapılışı
İşkefe yapımı
resimli iskefe tarifi
böreklik işkefe tarifi
HAMUR İÇİN:
- 5 kg un kaliteli un,
- Yarım kg yoğurt,
- Yeteri kadar tuz ve su,
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart
Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın
Düz bir zeminin üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın
Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin
yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul