09-09-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
kontes keki
Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
250 gr margarin , 200 gr şeker , 200 gr buğday nişastası, 100 gr un , 1 büyük portakal kabuğu , 4 yumurta , 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
gus için(kekin arasına);200 gr eritilen bitter çikolata
kekin üzerine;hazır çikolata sosu
yapılışı; margarin ve şekeri mikserle karıştırıyoruz ardından yumurtaları ekliyoruz kremamsı kıvama gelene kadar(10 dk ya yakın) karıştırmaya devam ediyoruz ve önce portakal kabuklarını ardından,bir tarafta hazırladığımız un,nişasta,kabartma tozunu ilave ediyoruz 10-15 dk karıştırıp uzun kek kalıbımıza alıyoruz
(herkesin fırınının pişirme şekli değişik olabilir,o yüzden bu konuyla ilgili bi şey yazmıyorum)
kekimiz piştikten ve biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve kekin üst (kısmından keserek-boyuna yani uzunlamasına)üçe bölüyoruz her parçayı yan yatırıp üzerine erittiğimiz bitter çikolatamızı sürüp tekrar parçaları birleştiriyoruz en son olrakta tüm kekimizi çikolata sosuyla kaplıyoruz 
biraz zahmetli gibi görünsede o kadar zor olmuyo yapmak tavsiye ederim
|
|
|
|