Yalnız Mesajı Göster

Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



kontes keki
Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
250 gr margarin , 200 grşeker , 200 gr buğday nişastası, 100 grun , 1 büyük portakal kabuğu , 4 yumurta , 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

gus için(kekin arasına);200 gr eritilen bitter çikolata

kekin üzerine;hazır çikolata sosu

yapılışı; margarin ve şekeri mikserle karıştırıyoruzardından yumurtaları ekliyoruzkremamsı kıvama gelene kadar(10 dk ya yakın) karıştırmaya devam ediyoruzve önce portakal kabuklarını ardından,bir tarafta hazırladığımız un,nişasta,kabartma tozunu ilave ediyoruz10-15 dk karıştırıp uzun kek kalıbımıza alıyoruz
(herkesin fırınının pişirme şekli değişik olabilir,o yüzden bu konuyla ilgili bi şey yazmıyorum)
kekimiz piştikten ve biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve kekin üst (kısmından keserek-boyuna yani uzunlamasına)üçe bölüyoruzher parçayı yan yatırıp üzerine erittiğimiz bitter çikolatamızı sürüp tekrar parçaları birleştiriyoruzen son olrakta tüm kekimizi çikolata sosuyla kaplıyoruz
biraz zahmetli gibi görünsede o kadar zor olmuyo yapmaktavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla