Yalnız Mesajı Göster

Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı



Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı



Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı
Malzemeler

1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
4,5 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı

Yapılışı

1 litre süt, toz şeker ve pirinç ununu tencereye alın
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Hindistan cevizi, çekilmiş badem içi, 1 bardak süt ve 3 yumurta sarısını kasede iyice çırpın
Muhallebi kaynamaya başladığında hazırladığınız karışımı yavaş yavaş içine dökün ve karıştırın
Topaklanırsa mikserde yüksek devirde çırpın
Muhallebi tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika sonra ocaktan indirin
Kaselere pay edin
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini süsleyin
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın
Püf Noktası: Eğer toz badem bulamazsanız, kuruyemişçilerde satılan kabuklu tuzlu bademi alın, bir tencere koyup üzerini birkaç parmak geçecek kadar su koyun, kaynatın Kabuklarının kolay soyulduğunu gördüğünüz ana kadar kaynatmaya devam edin Sonra süzüp sıcakken kabuklarını soyun Rondodan geçirin

Alıntı Yaparak Cevapla