Yalnız Mesajı Göster

Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Yüzük Çorbası
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram un
100 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı nohut
tuz
karabiber
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Nohutu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın
Unu yumurta, limon suyu ve aldığı kadar su ile yoğurarak hamur haline getirin
Hamuru dört eşit parçaya ayırıp oklava ile açın Açtığınız yufkaları kare kare kesin
Soğanı ayıklayıp rendeleyin Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırın
Hazırladığınız içten, kesilmiş yufkaların üzerine koyun Her bir parçayı dört köşesini birleştirerek kapatın
2 lt tuzlu kaynar suda mantı ve haşlanmış nohutlu mantılar yüzeye çıkana kadar pişirin
Diğer tarafta salça, yağı ve baharatları karıştırıp nohutlara katın 5 dakika kaynatıp ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla