Konu
:
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yüzük Çorbası
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
250 gram un
100 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı nohut
tuz
karabiber
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Nohutu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın
Unu yumurta, limon suyu ve aldığı kadar su ile yoğurarak hamur haline getirin
Hamuru dört eşit parçaya ayırıp oklava ile açın
Açtığınız yufkaları kare kare kesin
Soğanı ayıklayıp rendeleyin
Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırın
Hazırladığınız içten, kesilmiş yufkaların üzerine koyun
Her bir parçayı dört köşesini birleştirerek kapatın
2 lt
tuzlu kaynar suda mantı ve haşlanmış nohutlu mantılar yüzeye çıkana kadar pişirin
Diğer tarafta salça, yağı ve baharatları karıştırıp nohutlara katın
5 dakika kaynatıp ateşten alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul