Yalnız Mesajı Göster

Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kayın mantarlı patates çorbası
Kayın mantarlı patates çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

350 gram kayın mantarı
600 gram patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet soğan
4 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı margarin
5 litre tavuk suyu
1 adet defne yaprağı
2 adet pırasa
2 adet yumurta sarısı
50 ml kremşanti
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patates, havuç, kereviz ve soğanları temizleyip soyun, küb şeklinde doğrayın 2 yemek kaşığı margarinde kavurun Tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 20 dakika pişirin
Pırasaları kıyın Mantarları kalan margarinde porsiyonlar halinde yüksek ateşte kızartınTuzvekarabiberle tatlandırın Pırasaları çorbaya ekleyin 15 dakika pişirin
Yumurta sarısı ve kremşantiyi çırpın Maydanozu kremaya katın Kremalı karışımı karıştırarak çorbaya ekleyin Bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla