Konu
:
Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kayın mantarlı patates çorbası
Kayın mantarlı patates çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
350 gram kayın mantarı
600 gram patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet soğan
4 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı margarin
5 litre tavuk suyu
1 adet defne yaprağı
2 adet pırasa
2 adet yumurta sarısı
50 ml
kremşanti
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patates, havuç, kereviz ve soğanları temizleyip soyun, küb şeklinde doğrayın
2 yemek kaşığı margarinde kavurun
Tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 20 dakika pişirin
Pırasaları kıyın
Mantarları kalan margarinde porsiyonlar halinde yüksek ateşte kızartın
Tuzvekarabiberle tatlandırın
Pırasaları çorbaya ekleyin
15 dakika pişirin
Yumurta sarısı ve kremşantiyi çırpın
Maydanozu kremaya katın
Kremalı karışımı karıştırarak çorbaya ekleyin
Bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul