Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli İsırganotu Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli İsırganotu Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Hindistancevizli ısırganotu çorbası
Hindistancevizli ısırganotu çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20 dk
2 kişilik
190 kalori Malzemeler:

1 adet soğan
1 adet ufak patates
10 gram margarin
1/2 diş kıyılmış sarmısak
100 gram ısırgan otu yaprağı
100 gram ıspanak
1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
2 yemek kaşığı kremşanti
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Soğan ve patatesi soyun, küb şeklinde doğrayın Yağı bir tencerede eritin, doğradığınız soğan, patates ve sarmısağı katıp hafifçe kavurun
Yıkanmış, iyice suları süzülmüş ısırgan otu ve ıspanak yapraklarını ekleyip yumuşayana kadar pişirin 15 su bardağı sıcak su, tuzi karabiber ve muskat koyup ağzı kapalı llarak 4-5 dk kaynatın
Rendelenmiş hindistancevizini bir tabağa yağ koymadan pembeleştirin
Çorbayı el blendırı ile püre haline getirip kremşanti katın Hindistancevizin serptikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla