Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kremalı bezelye çorbası
Kremalı bezelye çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

300 gram TAMEK bezelye konservesi
15 litre tavuk suyu tablet
1 adet defne yaprağı
2 adet kemikli tavuk göğsü
5 adet tane karabiber
1 demet kıyılmış dereotu
250 gram kereviz
1 adet soğan
1 adet limon
25 gram margarin
200 ml kremşanti
4 adet yumurta sarısı
tuz
karabiber
muskat
tozşeker

Hazırlanışı:
Tavuk suyunu defne yaprağı ve karabiberle kaynatın Tavuk göğüslerini katın Ağzı açık olarak hafif ateşte 20-25 dakika pişirip çıkartın Kerevizi ayıklayın, verev dilimlere kesin Soğanları küb şeklinde doğrayın Kerevizlerle beraber yağda hafifçe kavurun Tavuk suyunun 1 litresini ince süzgeçten geçirip sebzelere katın ve ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin
Haşladığınız göğüs etlerinin deri ve kemiklerini ayıklayın Dilimledikten sonra süzdüğünüz Tamek bezelye konservesiyle birlikte çorbaya katıp bir taşım kaynatın
Limonun kabuğunu ince soyup şeritlere kesin Suyunu sıkın Süslemek için bir miktar limon kabuğunu bir kenara ayırın Kalan limon kabuklarını 3 yemek kaşığı limon suyu, kremşanti ve yumurta sarısı ile karıştırıp bir miktar sıcak tavuk suyu ile birlikte çorbaya katın Isıtın ama kaynatmayın
Tuz, karabiber, muskat, limon suyu ve toz şeker ile tatlandırın Dereotunu karıştırın, limon kabuğu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla