Konu
:
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kremalı bezelye çorbası
Kremalı bezelye çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
300 gram TAMEK bezelye konservesi
1
5 litre tavuk suyu tablet
1 adet defne yaprağı
2 adet kemikli tavuk göğsü
5 adet tane karabiber
1 demet kıyılmış dereotu
250 gram kereviz
1 adet soğan
1 adet limon
25 gram margarin
200 ml
kremşanti
4 adet yumurta sarısı
tuz
karabiber
muskat
tozşeker
Hazırlanışı:
Tavuk suyunu defne yaprağı ve karabiberle kaynatın
Tavuk göğüslerini katın
Ağzı açık olarak hafif ateşte 20-25 dakika pişirip çıkartın
Kerevizi ayıklayın, verev dilimlere kesin
Soğanları küb şeklinde doğrayın
Kerevizlerle beraber yağda hafifçe kavurun
Tavuk suyunun 1 litresini ince süzgeçten geçirip sebzelere katın ve ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin
Haşladığınız göğüs etlerinin deri ve kemiklerini ayıklayın
Dilimledikten sonra süzdüğünüz Tamek bezelye konservesiyle birlikte çorbaya katıp bir taşım kaynatın
Limonun kabuğunu ince soyup şeritlere kesin
Suyunu sıkın
Süslemek için bir miktar limon kabuğunu bir kenara ayırın
Kalan limon kabuklarını 3 yemek kaşığı limon suyu, kremşanti ve yumurta sarısı ile karıştırıp bir miktar sıcak tavuk suyu ile birlikte çorbaya katın
Isıtın ama kaynatmayın
Tuz, karabiber, muskat, limon suyu ve toz şeker ile tatlandırın
Dereotunu karıştırın, limon kabuğu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul