Konu
:
Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sultani bezelyeli çorba
Sultani bezelyeli çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:
150 gram sultani bezelye
125 gram ayıklanmış iç bezelye
100 gram minik soğan
1 adet iri kırmızı biber
280 gram şekersiz hindistancevizi özü
1 adet yeşil limon
1 adet yeşil elma
450 ml
kremşanti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml
beyaz şarap sek
1 adet taze soğan
acı kırmızı biber
tuz
Sultani bezelyeyi ayıklarken bıçak yerine kabak oyucusunun bıçak kısmını kullanarak ziyan etmeden incecik ayıklamayı başarın
Hazırlanışı:
Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklayıp verevine ikiye kesin
Soğanları soyup ince ince kıyın
Acı kırmızı biberi ayıklayıp doğrayın
Limonun kabuğunu rendeleyin ve 2 yemek kaşığı suyunu sıkın
Elmaları soyun, dörde bölün
Çekirdeklerini çıkartın
Enlemesine incecik dilimleyip limon suyu ile karıştırın
Taze soğanın yeşil ucunu şeritler halinde kesin
Soğan, sultani bezelye ve acı biberi zeytinyağında çevirin
Şarabı ilave edip 3 dakika hafif ateşte kaynatın
Karıştırdığınız hindistancevizi özünü, kremşanti ve bezelyeleri katın
Tuz ve acı biber ile tatlandırıp 5 dakika hafif ateşte kaynatın
Elma dilimleri ve yeşil soğanı çorbaya katın, bir taşım kaynatıp hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul