09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi
Yaz Çorbası Tarifi - Sebzeli Çorba - Karışık Sebzeli Yaz Çorbası - Tarhunlu Soğuk Çorba - Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi
Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi
MALZEMELER:
Domates 2 küçük boy
Taze Fasulye 10 adet
Yeşil Biber 3 orta boy
Patates 1 orta boy
Kabak 1 orta boy
Soğan 1 orta boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı
Su 6 su bardağı
Duru Köftelik Bulgur 1/2 su bardağı
Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı
Tarhun 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 8
YAPILIŞI
Bütün sebzeler, yıkanır ayıklanır Domates, patates ve kabaklar küçük küpler şeklinde, yeşil biberler boylamasına 2 yada yada 4'e bölünerek ince, fasulyeler ise Küçük küçük doğranır
Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır Tencerede yağ ile soğan kavrulur Domates ilave edilerek 1-2 defa çevrilir,daha sonra fasulyeler eklenip biraz kavrulur
Yeşil biber, patates ve kabaklar da ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir, pul biber ve su dökülür Kaynayınca Tuz ilave edilip ateş kısılarak sebzeler yumuşuncaya kadar pişirilir Bulgur eklenerek pişirmeye devam edilir Bulgur yumuşayınca ve çorba kıvamlaşınca tarhun atılır, 1-2 taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır (K K Yılmaz)
NOT: Gümüşhane yöresinde genellikle yaz mevsiminde pişirilen bu çorba, kış aylarında kış sebzeleri ile pişirilir
alıntı
|
|
|