Konu
:
Yoğurtlu Ve Şehriyeli Pazı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Ve Şehriyeli Pazı Çorbası Tarifi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Ve Şehriyeli Pazı Çorbası Tarifi
MALZEMELER
Yoğurtlu ve ŞehriyeLi Pazı Çorbası Tarifi
5 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
8 -10 adet pazı yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak, tencerede 2 su bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım
Tencereyi ocaktan alıp, bekletelim
Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım
Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım
Üzerine, kalan 3 su bardağı etsuyu veya suyu ilave edip, iyice karıştıralım
Bu karışımı şehriyeli tencereye alalım
Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım
Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirelim
Çorbamızın tuzunu, ateşten almadan 1 dakika önce ayarlayalım ve ateşten alalım, 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyelim
Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım
Not : Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir
Başta eklenen tuz yoğurdun kesilmesine sebep olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul