09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Asma Yaprağında Sardalya (6 Kişilik)
Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
İçindekiler Ölçü Miktar
Sardalya 30 adet 1 kg
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Asma yaprağı 30 adet 65 gram
Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram
Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Defne Yaprağı 8-10 adet 5 gram
Balıkları temizle yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet Asma yapraklarını yıka, kurula ve yanyana diz Balıklara zeytinyağı sür, kara biberi serp ve defne yapraklarından koy Balığın her birini yaprağa sar, kapağı olan bir tepsiye diz Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişir
Çinekop Izgara (6 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Çinekop 18 orta boy 1 kg
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı 20 gram
Balığı temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet Izgarayı yağla Balıklan yerleştir Kömür ateşinde ve elektrikli ızgarada 15 dakika kadar pişir
Kiremitte Balık (6 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Barbunya balığı - - 1 kg
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Soğan 1 orta boy 75 gram
Domates 2 küçük boy 150 gram
Yağlı Kağıt 1 tabaka - -
Tereyağı 3 yemek kaşığı 30 gram
Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet Soğanı soy, domates ve soğanı yıka, yarım santimetre kalınlıkta yarım daire şeklinde doğra Temiz kiremit üzerine yağlı kağıttan iki kat yay, balıkları kağıdın üzerine düzgünce yerleştir Üzerlerine, birer dilim soğan ve domates koy, hafif erimiş tereyağı gezdir Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 40 dakika pişir
Fırında Balık (4 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Lüfer 6 adet 1200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Soğan 3 orta boy 210 gram
Havuç 1 orta boy 100 gram
Domates 3 orta boy 400 gram
Limon 1 orta boy 75 gram
Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Kekik 1/2 tatlı kaşığı 0 4 gram
Yağlı Kağıt 1/2 tabaka
Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet Keskin bir bıçakla üzerlerine, enine 3 paralel yarık yap Sebzeleri yıka, soğanı soy, havucu kazı, soğan havuç ve domatesi yarım santimetre kalınlıkta halka şeklinde doğra Limonun kabuğunu soy, halka şeklinde dilimle Tepsiyi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağla Soğanın yarısını tepsiye döşe, üzerilerine domates ve havuçları yerleştir, kalan soğanı da onların üzerine koy Balıkları sebzelerin üzerine yerleştirip, zeytinyağını gezdir Kara biber ve kekiği serp, en üste limonları diz Tepsinin üzerini kağıtla kapat Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 40 dakika pişir
|
|
|