Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kalkan

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kalkan



Bademli kalkan
Bademli kalkan

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

8 dilim kalkan
100 gram badem
1 adet limon
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı kızarmak için sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı:
Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun Uzunlamasına ince ince dilimlere kesin Bir fırın kabına alın 180ø ısıttığınız fırında 20 dakika kavurun
Balıkların iki tarafını tuzlayın ve una bulayın, unun fazlasını silkeleyin Kızgın yağda iki tarafılarnı 4er dakika kızartın Servis tabağına alın
Limonu sıkın, balığın üzerinden gezdirin
Daha sonra bademleri serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla