Konu
:
Balık Bohçaları
Yalnız Mesajı Göster
Balık Bohçaları
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Bohçaları
Balık bohçaları
Balık bohçaları
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
200 gram nar tanesi
1 adet yufka
200 gram kabak
200 gram havuç
500 ml
zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı krema
4 adet barbunya balığı filetosu
50 gram margarin
muskat
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havuç ve kabakları soyup ince ince doğrayın
Kaynar suda 5 dakika blanşe edip süzülmeye bırakın
Sarmısağı soyup dövün ve zeytinyağı ile karıştırın
Nar tanelerini içine katıp 2 saat bekletin
Geniş bir kap içerisinde kremaile,blanşeettiğiniz sebzelerikarıştırın
Narları süzüp ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Bir tutam muskat ekleyin
Balıkları sarmısaklı zeytinyağında kızartıp sıcak tutun
Yufkayı açıp dörde bölün
Her parçanın üzerine kremalı sebzeden koyun
Filetoları kremalı sebzelerin üzerine yerleştirin
Yufkaları üçgen şekil vererek kapatın
Bir fırça yardımı ile erimiş margarini yufkaların üzerine sürün
Yağsız tavada ve kısık ateşte her iki taraflarını 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul