Yalnız Mesajı Göster

Balık Bohçaları

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Bohçaları



Balık bohçaları
Balık bohçaları

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

200 gram nar tanesi
1 adet yufka
200 gram kabak
200 gram havuç
500 ml zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı krema
4 adet barbunya balığı filetosu
50 gram margarin
muskat
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Havuç ve kabakları soyup ince ince doğrayın Kaynar suda 5 dakika blanşe edip süzülmeye bırakın Sarmısağı soyup dövün ve zeytinyağı ile karıştırın Nar tanelerini içine katıp 2 saat bekletin
Geniş bir kap içerisinde kremaile,blanşeettiğiniz sebzelerikarıştırınNarları süzüp ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Bir tutam muskat ekleyin
Balıkları sarmısaklı zeytinyağında kızartıp sıcak tutun Yufkayı açıp dörde bölün Her parçanın üzerine kremalı sebzeden koyun
Filetoları kremalı sebzelerin üzerine yerleştirin Yufkaları üçgen şekil vererek kapatın
Bir fırça yardımı ile erimiş margarini yufkaların üzerine sürün
Yağsız tavada ve kısık ateşte her iki taraflarını 15 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla