Yalnız Mesajı Göster

Balık Filetolu Kızarmış Kuşkonmaz

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Filetolu Kızarmış Kuşkonmaz



Balık filetolu kızarmış kuşkonmaz
Balık filetolu kızarmış kuşkonmaz

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram domates
500 gram kuşkonmaz
4 adet balık fileto
1 adet taze fesleğen
4 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gram soğan
2 diş sarmısak
30 gram margarin
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın
Kuşkonmazları soyun, 5 cm uzunluğunda kesin
Fesleğenden birkaç yaprak bir kenara ayırın, kalanları şerit şerit kesin
Kuşkonmaz parçalarını kızgın sıvı yağda çevirerek 10 dk kadar pembeleştirin
Soğan ve sarmısakları ilave edip 2 dk daha kavurun Domatesleri katıp sadece ısıtacak kadar pişirin Tuz, karabiber koyun
Balık filetolarını tuzlayıp biberleyin
Harlı ateşte her iki tarafını 2şer dk margarinle kızartın
Balığı tabaklara alın Fesleğenleri sebzelere karıştırın, balıkların etrafına koyun
Ayırdığınız fesleğen yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla