Konu
:
Balıklı Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı Lazanya
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıklı Lazanya
Balıklı lazanya
Balıklı lazanya
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
600 gram mezgit fileto (dondurulmuş)
700 gram ıspanak (dondurulmuş)
2 diş sarmısak
60 gram tereyağı
300 ml
kremşanti
2 tatlı kaşığı hardal
6 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
8 adet hazır lazanya
200 ml
balık suyu
3 yemek kaşığı tarhun otu
tuz
karabiber
rendelenmiş muskat
Tarhunotlu sos Tarhunotlu sos için, kalan balık suyunu kalan yumurta sarısı ile sıcak benmaride krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Daha sonra tuz, karabiber, kalan hardal, tarhunotu ve limon suyu ile tatlandırın
Hazırlanışı:
Balık filetolarını keskin bir bıçakla 2-3 mm
kalınlığında dilimlere kesin
Karabiber ve 1 yemek kaşığı tarhunotu ile tatlandırın
Üzerini örtüp bekletin
Ispanağı çözülmeye bırakın suyunu sıkın
Sarmısağı soyun ve kıyın
50 gr
tereyağını bir kapta eritin, sarmısakları yağda pembeleştirin
Ispanağı katın ve karıştırarak ısıtın
Süzgece alıp soğumaya bırakın
Karabiber, tuz ve muskat ile tatlandırın
Kremşantiyi 5 dakika kaynatın
Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı hardal ile tatlandırın
Yumurta çırpıcısı ile karıştırarak 2 adet yumurta sarısını katın
Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin
1 yemek kaşığı tarhunotu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın
Soğumaya bırakın
Her seferinde 2 şer yaprak olmak üzere tuzlu suda lazanyaları blanşe edin
Delikli kepçe ile çıkarıp bir miktar su koyduğunuz bir kaba alın
30x22 cm
büyüklüğünde ısıya dayanıklı yayvan bir kabı kalan tereyağı ile yağlayın
4 adet lazanyayı sularının süzülmeleri için mutfak bezi üzerine koyun
Ispanak ve balığı üç porsiyona, sosu 4 porsiyona ayırın
İlk önce 2 adet lazanyayı yan yana kalıba koyun
1 porsiyon ıspanağı eşit şekilde üzerlerine dağıtın
Sonra 1 porsiyon balık koyun, tuzla tatlandırıp 1 porsiyon tarhunotlu sosu üzerine sürün
2 adet lazanyayı üstlerine koyup hafifçe bastırın
Bu işlemi iki sefer daha tekrar edin
En üstteki lazanyalara 1 porsiyon sos sürün
100 ml
balık suyu ilave edin
Lazanyanın üzerini alüminyum folyo ile kapatın
Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 25-30 dakika pişirin
Daha sonra folyoyu çıkarıp fırın ızgarasının üstünü yakıp 1 dakika kızartın
Tarhunotlu sos ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul