Yalnız Mesajı Göster

Balıklı Lazanya

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Lazanya



Balıklı lazanya
Balıklı lazanya

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram mezgit fileto (dondurulmuş)
700 gram ıspanak (dondurulmuş)
2 diş sarmısak
60 gram tereyağı
300 ml kremşanti
2 tatlı kaşığı hardal
6 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
8 adet hazır lazanya
200 ml balık suyu
3 yemek kaşığı tarhun otu
tuz
karabiber
rendelenmiş muskat

Tarhunotlu sos Tarhunotlu sos için, kalan balık suyunu kalan yumurta sarısı ile sıcak benmaride krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin Daha sonra tuz, karabiber, kalan hardal, tarhunotu ve limon suyu ile tatlandırın

Hazırlanışı:
Balık filetolarını keskin bir bıçakla 2-3 mm kalınlığında dilimlere kesin Karabiber ve 1 yemek kaşığı tarhunotu ile tatlandırın Üzerini örtüp bekletin
Ispanağı çözülmeye bırakın suyunu sıkın Sarmısağı soyun ve kıyın 50 gr tereyağını bir kapta eritin, sarmısakları yağda pembeleştirin
Ispanağı katın ve karıştırarak ısıtın Süzgece alıp soğumaya bırakın Karabiber, tuz ve muskat ile tatlandırın
Kremşantiyi 5 dakika kaynatın Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı hardal ile tatlandırın Yumurta çırpıcısı ile karıştırarak 2 adet yumurta sarısını katın Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin
1 yemek kaşığı tarhunotu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın Soğumaya bırakın
Her seferinde 2 şer yaprak olmak üzere tuzlu suda lazanyaları blanşe edin Delikli kepçe ile çıkarıp bir miktar su koyduğunuz bir kaba alın
30x22 cm büyüklüğünde ısıya dayanıklı yayvan bir kabı kalan tereyağı ile yağlayın 4 adet lazanyayı sularının süzülmeleri için mutfak bezi üzerine koyun
Ispanak ve balığı üç porsiyona, sosu 4 porsiyona ayırın İlk önce 2 adet lazanyayı yan yana kalıba koyun 1 porsiyon ıspanağı eşit şekilde üzerlerine dağıtın
Sonra 1 porsiyon balık koyun, tuzla tatlandırıp 1 porsiyon tarhunotlu sosu üzerine sürün 2 adet lazanyayı üstlerine koyup hafifçe bastırın Bu işlemi iki sefer daha tekrar edin En üstteki lazanyalara 1 porsiyon sos sürün
100 ml balık suyu ilave edin Lazanyanın üzerini alüminyum folyo ile kapatın Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 25-30 dakika pişirin
Daha sonra folyoyu çıkarıp fırın ızgarasının üstünü yakıp 1 dakika kızartın Tarhunotlu sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla