Konu
:
Bezelye Püreli Somon
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Püreli Somon
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Püreli Somon
Bezelye Püreli Somon
Bezelye Püreli Somon
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
667 kalori Malzemeler:
500 gr
patates
200 gr
dondurulmuş bezelye
60 ml
soya sosu
30 gr
bal
4 adet dilim somon (600 gr
)
2 adet limon
90 ml
zeytinyağı
tuz
karabiber
un
dereotu
Tereyağlı sos için
30 gr
pembe top biber
6 dal tarhun otu
Hazırlanışı:
100 gr
patatesi soyun, küçük doğrayın ve bezelye ile yumuşayıncaya kadar haşlayın
Tuz ilave edin
Suyun içinde bekletin
400 gr
patatesi soyun, küp şeklinde doğrayın
Tuzlu suda 4 dakika haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın
Soya sosu ve balı karıştırın
Balıkların her tarafına sürün ve 20 dakika buzdolabında bekletin
Balıklara tuz ve karabiber ekin, una bulayıp, fazlasını silkeleyin
Limonları uzunlamasına dörde kesin
60 ml
yağı tavada kızdırın
Balıkların her iki yüzüznü limonlarla beraber orta ateşte 2’şer dakika kızartın
Fırın tepsisine alın, 160o C’de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 8 dakika pişirin
Bu sürenin ortasında balıkları çevirin
Tereyağlı sos için: Biberleri irice çekin
Tarhun otu yapraklarını ince kıyın
Biberleri yağsız tavada 10 saniye kavurun
Tereyağı ekleyip eritin
Başka bir tavada kalan yağı kızdırın
Patates küplerini 4-5 dakika kızartın
Tuz ve karabiber ekin
Patatesli bezelyenin suyunu süzün, püre yapın
Tarhun otunu tereyağına ekleyin ve hafif köpürünceye kadar kızdırın
Püre, küp patatesler ve balığı bir tabağa yerleştirin
Tereyağlı sos ve püreyi balığın üzerine dökün
Dereotu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul