Yalnız Mesajı Göster

Biberli Kalamar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Kalamar



Biberli kalamar
Biberli kalamar

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

400 gram halka şeklinde doğranmış kalamar
100 ml soya sosu
4 adet kırmızı acı biber
sıvıyağ
tuz
karabiber
bulamaç için:
250 gram un
250 ml bira
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta

Sos için, soya sosunu hafifçe ısıtın Kırmızı acı biberleri 2-3 parçaya bölüp içine atın

Hazırlanışı:
Karabiber ile tatlandırıp 30 dakika ılık bir yerde bekletin
Sıvı yağı fritözde ısıtın Kalamarları tuzlayıp karabiber ile tatlandırın
Diğer tarafta, unu çukur bir kaba koyun, 200 ml su ve birayı ilave edip bulamaç haline getirin Sıvı yağ ve yumurtaları katıp karıştırın ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin
Kalamarları bulamaçla kaplayın Sonra kızgın sıvı yağa atıp 1-2 dakika kızartın Süzerek çıkartıp ılık sosla birlikte servis yapın
Sosu kalamarların üzerine olabildiğince yavaş dökün Bu özel sos farklı bir çeşni yaratıyor

Alıntı Yaparak Cevapla