Konu
:
Biberli Kalamar
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Kalamar
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Kalamar
Biberli kalamar
Biberli kalamar
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram halka şeklinde doğranmış kalamar
100 ml
soya sosu
4 adet kırmızı acı biber
sıvıyağ
tuz
karabiber
bulamaç için:
250 gram un
250 ml
bira
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
Sos için, soya sosunu hafifçe ısıtın
Kırmızı acı biberleri 2-3 parçaya bölüp içine atın
Hazırlanışı:
Karabiber ile tatlandırıp 30 dakika ılık bir yerde bekletin
Sıvı yağı fritözde ısıtın
Kalamarları tuzlayıp karabiber ile tatlandırın
Diğer tarafta, unu çukur bir kaba koyun, 200 ml
su ve birayı ilave edip bulamaç haline getirin
Sıvı yağ ve yumurtaları katıp karıştırın ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin
Kalamarları bulamaçla kaplayın
Sonra kızgın sıvı yağa atıp 1-2 dakika kızartın
Süzerek çıkartıp ılık sosla birlikte servis yapın
Sosu kalamarların üzerine olabildiğince yavaş dökün
Bu özel sos farklı bir çeşni yaratıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul