Konu
:
Biberli Ve Soslu Somon
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Ve Soslu Somon
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Ve Soslu Somon
Biberli ve soslu somon
Biberli ve soslu somon
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
800 gram somon fileto
2 adet kırmızı dolmalık biber
30 ml
sıvı yağ
150 gram bezelye
1 paket Hollandaise sos
75 gram yoğurt
1 adet limon
1 adet soğan
200 gram ince buydağ
800 ml
sebze suyu
30 gram yeşil biber
tuz
Hazırlanışı:
Somonları 4 eşit parçaya kesin
Limonun kabuğunu rendeleyin
Daha sonra limonun suyunu sıkın
45 ml
limon suyunu somonların üstünde gezdirin
Daha sonra üzerlerini hafif biberleyip üstüne limon kabukları ile serpiştirin
Somonları üstü kapalı kalacak şekilde başka bir tarafa koyun
Kırmızı biberleri yıkayın ve yaklaşık 1 cm
büyüklüğünde küpler halinde kesin
Soğanları ince küpler halinde kesin
Bir tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanları hafif ateşte öldürün
Biberler ve yumuşak buğdayı iyice karıştırın
300 ml sebze suyunu üzerine dökün ve üstü kapalı şekilde kaynatın
Kısık ateşte 5 dakika kaynamaya bırakın
Yeşil biberleri ince doğrayın
Somonları tuzlayın ve 1/2 çay kaşığı doğranmış biberi üzerine serpiştirin
Bunları buharlı bir pişirme kabına koyun
500 ml
’den fazla kaynayan sebze suyu ile 10 dakika üzeri kapalı şekilde pişirin
Bezelye ve buğdaylı karışımı ekleyip 5 dakika daha pişirin
Hollandaise sosunu paketin tarifine göre hazırlayın
Yoğurt ve 3 çay kaşığı biber ile karıştırın
Somonları hazırladığınız buğdaylı sebzeler ve sos ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul