Yalnız Mesajı Göster

Biberli Ve Soslu Somon

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Ve Soslu Somon



Biberli ve soslu somon
Biberli ve soslu somon

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram somon fileto
2 adet kırmızı dolmalık biber
30 ml sıvı yağ
150 gram bezelye
1 paket Hollandaise sos
75 gram yoğurt
1 adet limon
1 adet soğan
200 gram ince buydağ
800 ml sebze suyu
30 gram yeşil biber
tuz

Hazırlanışı:
Somonları 4 eşit parçaya kesin Limonun kabuğunu rendeleyin Daha sonra limonun suyunu sıkın 45 ml limon suyunu somonların üstünde gezdirin Daha sonra üzerlerini hafif biberleyip üstüne limon kabukları ile serpiştirin Somonları üstü kapalı kalacak şekilde başka bir tarafa koyun
Kırmızı biberleri yıkayın ve yaklaşık 1 cm büyüklüğünde küpler halinde kesin Soğanları ince küpler halinde kesin Bir tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanları hafif ateşte öldürün
Biberler ve yumuşak buğdayı iyice karıştırın 300 ml sebze suyunu üzerine dökün ve üstü kapalı şekilde kaynatın Kısık ateşte 5 dakika kaynamaya bırakın
Yeşil biberleri ince doğrayın Somonları tuzlayın ve 1/2 çay kaşığı doğranmış biberi üzerine serpiştirin
Bunları buharlı bir pişirme kabına koyun 500 ml’den fazla kaynayan sebze suyu ile 10 dakika üzeri kapalı şekilde pişirin Bezelye ve buğdaylı karışımı ekleyip 5 dakika daha pişirin
Hollandaise sosunu paketin tarifine göre hazırlayın Yoğurt ve 3 çay kaşığı biber ile karıştırın
Somonları hazırladığınız buğdaylı sebzeler ve sos ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla