Konu
:
Havuç Soslu Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Soslu Levrek
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Soslu Levrek
Havuç soslu Levrek
Havuç soslu Levrek
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram bebe havucu
800 gram levrek fileto
20 gram tereyağı
20 gram un
350 gram sebze suyu (tablet)
200 ml
kremşanti
1 demet dereotu
150 ml
beyaz şarap
1 adet limon
tane karabiber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havuçları ayıklayıp ince ince dilimleyin ve erittiğiniz tereyağında unla birlikte kavurun
Ara sıra sebze suyunun 150 ml
sini ilave edin
Kremşantiyi de ekleyip 25 dakika ağzı açık olarak orta ateşte pişirin
Dereotunu ayıklayıp saplarını ayırın
Yaprak kısımlarını ince ince doğrayın
Havuçları tuz, karabiber ve 50 ml
şarapla tatlandırın, ince doğranmış dereotunu ekleyin
Limonun yarısının suyunu sıkın
Kalan yarısını ince ince dilimleyin
Balık filetolarını parçalara ayırın
Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp 100 ml
şarap, 200 ml
sebze suyu, limon dilimleri, tane karabiber ve dereotu saplarıyla kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin
Havuçlarla beraber servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul