Yalnız Mesajı Göster

Havuç Soslu Levrek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Soslu Levrek



Havuç soslu Levrek
Havuç soslu Levrek

Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram bebe havucu
800 gram levrek fileto
20 gram tereyağı
20 gram un
350 gram sebze suyu (tablet)
200 ml kremşanti
1 demet dereotu
150 ml beyaz şarap
1 adet limon
tane karabiber
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Havuçları ayıklayıp ince ince dilimleyin ve erittiğiniz tereyağında unla birlikte kavurun Ara sıra sebze suyunun 150 mlsini ilave edin Kremşantiyi de ekleyip 25 dakika ağzı açık olarak orta ateşte pişirin
Dereotunu ayıklayıp saplarını ayırın Yaprak kısımlarını ince ince doğrayın
Havuçları tuz, karabiber ve 50 ml şarapla tatlandırın, ince doğranmış dereotunu ekleyin
Limonun yarısının suyunu sıkın Kalan yarısını ince ince dilimleyin Balık filetolarını parçalara ayırın Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp 100 ml şarap, 200 ml sebze suyu, limon dilimleri, tane karabiber ve dereotu saplarıyla kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin Havuçlarla beraber servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla