Konu
:
Hindistancevizi Sütlü Karides
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizi Sütlü Karides
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizi Sütlü Karides
Hindistancevizi sütlü karides
Hindistancevizi sütlü karides
Hazırlama süresi 50 dakika
10-12 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram karides
600 gram patates
200 ml
tavuk suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram soğan
1'er adet yeşil ve kırmızı dolmalık biber
800 gram konserve kırmızı fasulye
400 ml
şekersiz hindistancevizi sütü
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı soyup irice doğrayın
Biberleri ikiye bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın, 2 cm
irilikte doğrayın
Patatesi soyun, ikiye bölün, 1 cm
kalınlıkta dilimleyin
Kırmızı fasulyeyi bir kevgire koyup soğuk su ile çalkalayın
Yağı geniş bir tencerede kızdırın
Karidesleri yağda kızartıp dışarı alın
Soğanı kızartma yağının içinde şeffaflaşıncaya kadar öldürün
Patatesi ekleyin, 1 dakika birlikte kızartın
Hindistancevizi sütü ve tavuk suyunu ilave edip 10 dakika orta ateşte pişirin
Doğranmış biberleri katın
5 dakika daha pişirin
Karides ve fasulyeyi ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul