Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizi Sütlü Karides

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizi Sütlü Karides



Hindistancevizi sütlü karides
Hindistancevizi sütlü karides

Hazırlama süresi 50 dakika
10-12 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram karides
600 gram patates
200 ml tavuk suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram soğan
1'er adet yeşil ve kırmızı dolmalık biber
800 gram konserve kırmızı fasulye
400 ml şekersiz hindistancevizi sütü
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanı soyup irice doğrayın Biberleri ikiye bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın, 2 cm irilikte doğrayın
Patatesi soyun, ikiye bölün, 1 cm kalınlıkta dilimleyin Kırmızı fasulyeyi bir kevgire koyup soğuk su ile çalkalayın
Yağı geniş bir tencerede kızdırın Karidesleri yağda kızartıp dışarı alın
Soğanı kızartma yağının içinde şeffaflaşıncaya kadar öldürün
Patatesi ekleyin, 1 dakika birlikte kızartın Hindistancevizi sütü ve tavuk suyunu ilave edip 10 dakika orta ateşte pişirin
Doğranmış biberleri katın 5 dakika daha pişirin Karides ve fasulyeyi ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla